Tuesday, April 30, 2013

Monday, April 29, 2013

Kristin





En cool skatebrud jag känner.

Sunday, April 28, 2013

Bilden som räddade dagen









Den korta historien bakom den här bilden:
Jag sitter i vardagsrummet och upptäcker att lakanet jag haft hängande på vädring på balkongenräcket har blåst ner. Snabbt drar jag på mig joggingskorna och skuttar ut för att ta in lakanet. När jag kommer runt hörnet har jag den här scenen framför mig, fast då med båda katterna stirrandes rakt på mig.
Jag har tillbringar hela dagen med att vandra runt i stan och plåtat utan att få till någon riktigt bra bild, och inser nu irriterat att dagens bästa bild stirrar mig rätt i ansiktet, men kameran är såklart kvar inne i lägenheten. Jag plockar upp lakanet och går snabbt tillbaka in i lägenheten, men inte för snabbt - jag vill inte skrämma bort katterna. Går in med skor, plockar upp kameran och går ut igen och ber en stilla bön om att det inte ska vara för sent.
Att katterna fortfarande sitter kvar och att jag får chansen att ta bilden jag missade för 20 sekunder sedan är så fruktansvärt mycket tur. Sånt här händer egentligen inte. Bilder man missar kommer så gott som aldrig tillbaka igen. Den här bilden är undantaget som bekräftar regeln.

Efter att ha gått runt och fotograferat i flera timmar utan att känna att nån bild riktigt suttit så var jag lite bitter. Den här bilden kändes som ett kvitteringsmål i 89:e minuten.

Wednesday, April 24, 2013

Tillbaka bland bergen

Som jag tidigare nämnt så kommer här bilderna från min familjs årliga fjällsemester.
Se det som ett litet bildreportage om den årliga tradition som dagarna i Hemavan är.













Sedan jag var tio år gammal har min familj tillbringat påsklovet i Hemavan, en Västerbottnisk fjällby nära Norska gränsen.
Det kändes extra speciellt att komma upp dit i år. Senaste åren har inneburit många förändringar i mitt liv, med många flyttar, en påbörjad utbildning och karriärval. Då är det skönt att ha en sån fast punkt att falla tillbaka på som en fjällresa tillsammans med närmsta familjen. Det blir lite av en påminnelse om vad jag kommer ifrån och kanske vad jag egentligen är. När allt annat i livet förändras så finns ändå familjen och de minnena kvar.

Sen är det dessutom en alldeles fantastisk känsla att komma ut på fjället igen. Som att återse en gammal vän. Snöbeståndet skiftar lite från år till år, men kullarna ligger där de ska. En del dagar åker man utför i slalombacken. Dagen efter pulsar man fram över fjället med löparskidor. Varje kväll varvar man ner med sällskapsspel, nintendo 64 eller någonting annat. Man bara är och umgås. 

Tuesday, April 23, 2013

Söndagspromenad

I helgen hade jag Erik på besök. Tillsammans med Owen drog vi ut på en långpromenad längs Södra Mälarstrand och Kungsholmen.
Magiskt väder. Kändes som vår, och jag gick med jackan över axeln. Idag är jag förkyld. Jag ser ett mönster.




Sunday, April 21, 2013

Owen



En fantastisk rumskamrat.

Monday, April 15, 2013

Längs Drottningleden


Jag börjar äntligen vara klar med att redigera bilderna från fjällen. Någon dag framöver ska jag lägga upp ett lite tyngre blogginlägg med en massa bilder och känslomässig och norrlandspatriotisk text.

Bilden är tagen längs Drottningleden då jag, pappa och morbror åkte längdskidor mellan Laisaliden och Hemavan.

Lisa



Idag gjorde jag och Lisa här en enkät tillsammans. Det var kul.

Friday, April 12, 2013

Kingslayer

Förra veckan blev Nikolaj Coster Waldau intervjuad till DN Kultur av Hanna Fahl. Jag var med och plåtade. Som den Game of Thrones-följare som jag är var det riktigt häftigt att träffa honom, Jamie Lannister.



Monday, April 8, 2013

Presskonferensen

I helgen var jag i Växjö och gjorde ett frilansjobb, min första fotbollslandskamp.
Sverige besegrade Island med 2-0 och efteråt var det Lotta Schelin och Nilla Fischer som svarade på frågor på presskonferensen. Schelin var lätt mer eftertraktad och hon svarade tålmodigt på alla frågor, på go göteborgska, och drog ut på tiden. Fischer avvek efter ett tag och väntade i bussen med resten av spelarna på att frågorna skulle ta slut.

Real Time Web Analytics