Sunday, July 28, 2013

Sista veckan i Sundsvall

Jag gör min sista vecka på ST. Min sista dag till och med. Det har blivit lite mindre fotografering senaste tiden på grund av en armskada. Men hela den här veckan har jag jobbat som vanligt, och det är nästan sjukt vad som hunnits med. Man kan nog inte säga för många gånger vilket omväxlande jobb det här är. 
Ett av de mest udda grejerna jag varit på den här veckan - eller någonsin - var traktorcruising i Indal. Samtidigt ett av de absolut roligaste. En eldsjäl ute i Indal som samlar, köper och säljer traktorer har ordnat en liten traktorfestival som kör för sjätte året i rad i år. Drar en cruisingrunda runt samhället. Med familj, vänner och barn samlade på släpet. Jag och reporter Lina Nyberg åkte med en sväng.

Annars då? 
Folkfest med Benny Anderssons Orkester på Norra berget. Första gången ordet "folkfest" varit fullt rimligt att använda i en artikel, enligt mig.


Sage Keffer, countrymusiker, lämnade Tennessee och hälsade på i Medelpad.
En skidentusiast som inte vill tappa formen under sommaren.


Norska friidrotterskan Ezinne Okparaebo kom för att springa snabbt.

Linnea Sveland har sommarlov från sina studier till veterinär i Litauen.



Timrå spelmän underhöll på Vivstavarvsdagen.
Och slutligen traktorcruisingen.

Det är ett slitsamt och stressigt jobb, men ack så roligt.

Friday, July 26, 2013

En fantastisk syn

Man får se en hel del fantastisk natur i jobbet på Sundsvalls Tidning. Ikväll gjorde jag en liten avstickare på vägen tillbaka till redaktionen efter ett avklarat jobb ute i Stöde. Jag mötte en man som köpt sommarstuga vid Ljungans strand och skapat sitt eget lilla paradis där. Jag förstår honom. 
Bilden nedan tog jag från hans brygga.


Wednesday, July 10, 2013

En tom festival

Torsdagen på Gatufesten var kaosdålig, sett till antal besökare. Jag fotograferade en konsert där publiksiffran var: 6. Vi var tre fotografer, en recensent och två festivalfunktionärer. Festivalens egen utvärdering är så vitt jag vet inte klar än, men det ryktas om en riktig flopp. Särskilt med tanke på löftena inför festivalen då de gick ut med att de sålt rekordmycket förköpsbiljetter.
 
Nedan är två bilder från karusellområdet på torsdagkvällen.



Monday, July 8, 2013

En såndär meta-bild från Ulf Lundells konsert under Gatufesten.

"Han är min kille!"

I tisdags var jag och Timråreporter Jane Danielsson ute på ett sommarläger och gjorde en helsida om det till söndagens tidning. Det pågick sån aktivitet överallt då vi kom dit! Det var barn som sprang omkring och spelade fotboll, ritade, samlade spindlar, snurrade med rockringar, halvfrusna barn som kom gående från stranden där de badat i havet och så vidare. Det var svårt att försöka sammanfatta allt det i en bild, som man så gärna vill åstadkomma. En bild som förklarar allt. Det blev bilden ovanför som fick göra det, en bild som jag kan tycka blev lite sådär.

Desto roligare var det att ta idylliska och romantiserande bilder av vad det är att vara barn, och framför allt att vara barn på sommaren. 


Friday, July 5, 2013

Konsert i blått och rött

Efter missnöjet jag skrev om igår var jag riktigt taggad inför att ta mig an dag två på Gatufesten. Jag kände också ett helt annat fokus under spelningarna och är betydligt mer nöjd med vad jag åstadkom under andra kvällen.
Här är några bilder från Susanna Nilssons och Grand Chapel Quartets spelningar i Sensustältet.

 

 
 
Nu sitter jag på redaktionen och dricker kaffe. Ikväll är min sista kväll på Gatufesten. Siktar på ännu lite bättre idag.
 
 

Thursday, July 4, 2013

Konsert i svartvitt

Igår var första dagen på Gatufesten i Sundsvall. Under kvällen blev det fyra konserter som jag plåtade; The Refreshments, Kolbacken, Petter och Mange Hellberg.
Jag är inte jättenöjd med bilderna, det känns som att det fattas någonting med dem. För att få lite inspiration inför dag två av festivalen ringde jag upp en gammal bekant, Alexander Fyrdahl, som gav mig lite tips. Fyrdahl är en rockfotograf i exil får man väl säga och är en av de grymmaste konsertfotograferna jag vet och faktiskt den person som inspirerade mig till att börja fotografera. Bildgoogla hans namn vetja. Det är riktigt synd att han inte fotograferar så mycket nuförtiden.
 
Här är i alla fall lite bilder från igår. Ikväll ska det bli bättre. 
 




Bränt gummi och bromsbelägg

Förra veckan fotade jag driftingtävling på Mittsverigebanan i Härnösand.
Motorsportskulturen är något jag aldrig varit i kontakt med tidigare, och inte heller förstått mig på. I tider med allt större miljötänk och varningsflaggor om att oljan är på väg att ta slut så känns det väldigt bisarrt. Den tunga lukten av bränt gummi och bromsbelägg var inte heller något som appellerade till mig.
Någonting som däremot imponerade och fascinerade var förarnas skicklighet.
 


Monday, July 1, 2013

Allsång och knattecuper

Ytterligare en vecka har gått. En intensiv med ack så rolig vecka. Jag vill nästan påstå att det är en av de absolut roligaste jobbveckorna jag gjort i yrket som bildjournalist. 
I tisdags var jag och Jerker Ullerstam ner till Stockholm över en dag och gjorde reportage om Allsång på Skansen samt gjorde inför-intervju med Gyllene Tider som gästar Sundsvall sen i sommar. Det var premiär för Allsång för i år, och i vanlig ordning satt det folk där redan klockan 15 när vi anlände, och de som varit där längst hade sovit över utanför ingången för att säkra sig en bra plats. Dessutom väldigt intressant att uppleva hysterin backstage när Carola drar förbi med sitt entourage och kamerablixtarna börjar slå. Har svårt att förstå värdet i det, men helt klart fascinerande upplevelse.



Resten av veckan har varit proppad med intressanta möten. Ett av de som gjorde mest intryck var att träffa Birgit Johansson som är fast i sitt eget hem. Hon bor på 10e våningen i ett hus där hissen håller på att byggas om och kommer vara ur funktion i 6-7 veckor. Hon har problem med alla möjliga delar i kroppen så det är helt omöjligt för henne att promenera upp och ner i trapporna. Hon kunde beklaga sig över smärtan i fötterna och hur långsamt sjukvårdssystemet är för att sekunden senare med glimten i ögat skratta över hur bitter hon lät.
Hon har ställt in sig på att inte kunna lämna lägenheten förrän augusti och betraktar sin balkong som sitt sommarställe.


Till stort reportage om de farliga miljöutsläppen i Norrland.
 Giffarna vann med 3-2 mot Landskrona efter att inhopparen Nicklas Maripuu nickat in bollen i 96e minuten. Matchens sista anfall.

Klubb Deströyer och ABF ordnar fotbollscup för att dra in pengar till barncancerfonden.

Jehovas vittnen ska ha stormöte i Sundsvall och tokstädare Nordichallen varje dag i en vecka innan eventet börjar.






 Matfors F9 taggar inför avgörande straffläggning fotbollscupen Lilla-VMs finalmatch.
Hästhoppning i Selånger och Selånger förlorade i fotboll.


Birsta citys egen webbkyrkopräst.
Real Time Web Analytics