Tuesday, March 15, 2016

Tisdagsplaner

Tisdagmorgon på kontoret.
I dag ska jag börja jobba med multimediaprojektet jag filmade och fotade till under Samiska veckan som pågick förra veckan. Kom i kontakt med musikern Natalie Carrion som gjorde en helt ny låt (!) till projektet. Den där medskapande processen är sjukt läcker. Känns som att projektet genast lyfter bara på grund av att man är flera som bidrar till det.

Blickar annars fram mot helgen. På lördag är det återigen dags för det världsomspännande evenemanget 24 hour project. Gatufotografer från hela världen går ihop för att under 24 timmar dokumentera och dela med sig av bilder från sina städer. Jag hade planerat att delta redan förra året då jag och Felix var på semester i Budapest. Men det krockade en del med resplaner så det blev inget av. Men i år, då jävlar. Lite fundersam än så länge på hur jag ska lägga upp de 24 timmarna för att överhuvudtaget orka med också. En reglerna för hela grejen är ju att man ska ladda upp en bild per timme under dygnet på Instagram... får se hur det blir med det.

Nedan är några bilder från veckan i Budapest.





Sunday, March 6, 2016

Forskarporträtt


Under en av de kallare dagarna den här vintern fotograferade jag ögonläkaren Fatima Pedrosa-Domellöf för SLS Aktuellt. Vi träffades först inne på avdelningen och fotograferade på hennes mottagning, för att sedan ta några porträttbilder utomhus. Bitigt värre i -25 grader, men hon var på gott humör och vi fick några jättefina bilder, varav ett blev omslagsbilden på magasinet. 




Wednesday, March 2, 2016

På plats

Det är knappt jag fattar att det här är verklighet, men sedan i går har jag alltså ett kontor. Här på Sliperiet sitter jag i ett öppet kontorslandskap tillsammans med andra kreatörer – bland annat filmskapare, illustratörer, skådespelare, kläddesigners. I husen intill finns Bildmuseet, Arkitekthögskolan och Designhögskolan. Det känns som en helt perfekt miljö att verka i. Så fort man kommer in här känns det att det är en kreativ miljö. Något som jag har saknat.

Nu börjar allt det svåra och härliga med att styra sin egen tid. Hur ska dagarna se ut, vad ska jag göra först (inreda kontorsplatsen känns så mycket roligare än t ex att göra klart bokföringen, men jag antar att det senare borde komma högre upp på prioriteringslistan) och allt sånt. Jag har alldeles nyss fått i mig dagens första kaffekopp i alla fall, så dagen är officiellt i gång.

Tuesday, March 1, 2016

Real Time Web Analytics